هنگامی که کودکان از اسباب بازی ها برای ایجاد سناریوهای تخیلی یا بازی با دوستان خود استفاده می کنند، در واقع در حال یادگیری مهارت های ارتباطی، حل مسئله و همدلی با یکدیگر هستند. بازی با عروسک ها با پرورش مهارت های اجتماعی فواید مثبتی در آماده سازی کودکان برای آینده دارد.
1- مهارت های اجتماعی
بازی با عروسک ها مهارت های اجتماعی کسب شده در سال های اولیه رشد کودک را تقویت می کند. وقتی بچه ها در مهدکودک یا با هم بازی می کنند، یاد می گیرند که با مهربانی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و همکاری کنند. آنها با مراقبت از عروسک ها یاد می گیرند که از یکدیگر مراقبت کنند.
2- مسئولیت پذیری
کودکان همچنین با یادگیری مهارت های اجتماعی مهم در سنین پایین مسئولیت پذیری را یاد می گیرند. آنها مراقبت از عروسک را با بازی با آن یاد می گیرند. یادگیری این مهارت می تواند به کودکان کمک کند تا از حیوانات خانگی خود مراقبت کنند یا خواهر و برادر بزرگتر به راحتی می توانند نحوه مراقبت از خواهر و برادر کوچکتر خود را درک کنند.
3- همدلی و مهربانی
یکی دیگر از مهارت های اجتماعی مهمی که کودکان هنگام بازی با عروسک ها یاد می گیرند این است که چگونه احساساتی مانند همدلی را پردازش کنند. همانطور که مراقبت از عروسک هایشان مسئولیت پذیری را به آنها می آموزد، به آنها می آموزد که در شرایط بحرانی با اطرافیان خود همدردی کنند. بخشش و مهربانی از جمله مهمترین احساساتی است که کودک باید یاد بگیرد. با یک عروسک اسباب بازی، این فرصت مهم به شما داده می شود.
4- تخیل و خلاقیت
همانطور که کودک با عروسک بازی می کند، می تواند شروع به خیال پردازی کند و برای عروسک خود داستان بگوید. این به رشد تخیل کودک در مواجهه با سناریوهای خلاقانه و تخیلی با عروسک ها و سایر کودکان کمک می کند.ذهن شما نیز در تفکر و ساخت این داستان های تخیلی خلاق خواهد بود. رشد خلاقیت برای کودکان خردسال بسیار مهم است و می توانند با یک عروسک اسباب بازی به این مهارت مهم دست یابند.
5- زبان
کودکان با بازی با عروسک ها و دوستانشان در موقعیت های جدید و منحصر به فردی در زندگی خود قرار می گیرند. ارتباط بین آنها می تواند دایره لغات آنها را برای صحبت کردن و نوشتن در آینده بهبود بخشد. به این ترتیب، کودکان دانش جدیدی در مورد زندگی روزمره به دست می آورند که ممکن است با خودشان متفاوت باشد. به این ترتیب دنیای اطراف خود را بهتر کشف خواهند کرد.
4 نکته مهم که والدین باید در مورد عروسک اسباب بازی فرزندشان بدانند
تاثیر بازی با عروسک در رشد کودک غیر قابل انکار است. بسیاری از روانشناسان سعی کرده اند به والدین هشدار دهند که هرگز کودک خود را از بازی با عروسک خود محروم نکنند. احساسی که کودک شما از صرف زمان طولانی برای بازی با عروسک خود دارد غیرقابل توصیف است. عروسک های کودکان گاهی شبیه خواهر و برادر کوچکترشان هستند. برخی از کودکان نیز با عروسک خود احساس مادری/پدری می کنند. والدین باید بدانند که اگر بازی خود را کنترل کنند، آثار خوب و مثبت این اتفاق به کودکان نیز منتقل می شود.
بازی با عروسک ها یک فعالیت خلاقانه است که به کودکان کمک می کند هنگام برقراری ارتباط با دیگران اشتباه کنند.
برای کودکان مهم است که با عروسک ها همدردی کنند تا بتوانند دنیا را از دید آنها تصور کنند و همدلی ایجاد کنند.
دختران و پسران هنگام بازی با عروسک ها مهارت های شخصیتی ارزشمندی به دست می آورند.
بازی طولانی مدت با عروسک ها لزوما چیز بدی نیست. اما بهتر است زمان بازی آنها توسط والدینشان کنترل شود.نکته پایانی…
برای والدین مهم است که از مزایای ذاتی بازی با عروسک آگاه باشند. به همان اندازه که از عروسک ها به عنوان ابزار آموزشی یا فرصتی برای یادگیری مهارت استفاده می کنند. در این مقاله سعی داریم به والدین کمک کنیم تا ارزش بازی با عروسک ها را درک کنند. رشد شخصیت و خلاقیت کودک از طریق ابزارها و روش های آموزشی مختلف صورت می گیرد. بازی علاوه بر امکانات و ملزومات لازم، مهمترین روش رشد ذهنی و جسمی کودک است. همچنین خرید عروسک های مورد علاقه کودکان و اجازه دادن به آنها برای بازی نه تنها می تواند آنها را سرگرم کند بلکه روحیه آنها را نیز بالا می برد.